U Trebinju produžena ljetna turistička sezona

U Trebinju se do kraja godine očekuje da će broj registrovanih noćenja premašiti 150.000, što će biti više za oko 50 odsto u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

Zahvaljujući produženoj ljetnoj turističkoj sezoni u septembru je zabilježeno više od 20.000 registrovanih noćenja, čime je dostignuta cifra od 136.000 u ovoj godini.

Stručni saradnik u Turističkoj organizaciji grada Trebinja Žarko Vico rekao je Srni da je ovaj uspjeh utoliko veći, s obzirom na to da je Svjetska turistička organizacija 2023. godinu akcentovala kao godinu u kojoj bi mogao da se vrati promet iz 2019. godine.

Turistička organizacija grada Trebinja fokusirana je da od Trebinja stvori destinaciju koja će da živi od turizma 365 dana u godini, a sudeći po ovoj godini, na dobrom smo putu - naglasio je Vico.

On je istakao da su lijepe vremenske prilike pogodovale posjeti turista iz više zemalja i tokom septembra i oktobra, a tokom cijele godine Trebinje su posjetili turisti iz 72 zemlje.

Dominantna je posjeta turista iz zemalja regiona, ali i Zapadne i Centralne Evrope, skandinavskih zemalja, Kine i Malezije - rekao je Vico i dodao da je tome doprinijela dobra turistička ponuda u gradu.

On je istakao da se Trebinje nalazi u kontinuiranoj ekspanziji po broju turističkih posjeta, te da spada u red onih destinacija koje su u samom vrhu po povećanju turističkog prometa.

Nijedna druga destinacija ne može da se pohvali takvim procentualnim porastom kao što može da se pohvali Trebinje - rekao je Vico.

On je istakao da je u najjužnijem gradu Srpske sve spremno i za novogodišnje i božićne praznike koji će biti obilježeni nizom kulturno-zabavnih sadržaja, te da kao i prethodnih godina, očekuju dobru posjetu gostiju sa svih strana.

- Za doček Nove godine u Trebinju će na Trgu slobode od 22.00 časa nastupiti pjevač Peđa Jovanović, dok će noć ranije na istom mjestu građane i goste zabavljati Boris Režak od 21.30 časova - rekao je Vico.

On je naveo da će tokom 31. decembra biti pripremljen i doček dječije Nove godine, a osim toga, praznici će biti obilježeni različitim sadržajima u vidu izložbi, bazara i nastupa koji će biti održani 30. 31. decembra i prvog januara.

U Turističkoj organizaciji od kraja oktobra dolaze upiti o ponudi grada za praznike, s obzirom na to da je Trebinje i prethodnih godina bilo dobro posjećeno očekujemo i ove godine dobru posjetu. Najviše se interesuju turisti iz regiona, ali u okviru agencijskih tura i paketa moguće je da nam dođu inostrani turisti tokom novogodišnjih i božićnih praznika - rekao je Vico. 

nezavisne.com