U podrumu pronašli tri mrtve bebe, otac i kćerka optuženi za incest

U Poljskoj su uhapšeni otac i kćerka zbog sumnje da su bili u incestuoznoj vezi i da su ubili novorođenčad.

Ostaci tijela troje novorođenčadi umotanih u plastične kese pronađeni su u plitkim grobovima u podrumu kuće u selu Černiki na sjeveru Poljske, piše Miror, prenosi Jutarnji list.

Paulina Gjerašik optužena je za dva ubistva i incestuozni odnos s ocem.

Pjotr Gjerašik i Paulina Gjerašik su roditelji dvoje od troje ubijene djece, a njihova veza je navodno bila sporazumna.

Gjerasik i njegova druga kćerka su roditelji njihovog trećeg djeteta. Ta njegova kćerka je zatrudnjela nakon što ju je prisilio na seks. Tužioci sumnjaju da je on ubio treće od troje mrtvih novorođenčadi.

Nakon što mu je žena preminula prije petnaestak godina, Pjotr Gjerašik se preselio u Černiku da brine o svojoj djeci.

Otac je ostao sam sa djecom. Bilo ih je mnogo, 10 ili 12. Najstariji su se već odselili. Pjotr je ostavio dobar utisak.

Dvorište je bilo neuredno, ali je postavio nove prozore. Nije bilo indicija da je konzumirao alkohol. Vodio je djecu u šetnje i u šumu da beru pečurke. Bili su obični ljudi. Ko bi pomislio da su se ovakva zvjerstva dešavala u njihovom domu, rekao je jedan mještanin sela Černiki.

Jedna od prijateljica Pauline Gjerašik posumnjala je da je trudna jer je počela da nosi širu, veću odjeću. Gjerašik je u jednom trenutku uzeo tri nedjelje odsustva sa posla, ali se na njega vratio poslije nedjelju dana.

Kada smo je pitali za dijete, pravila se da ništa o tome ne zna i sve je izmislila - rekla je jedna radnica prodavnice u kojoj je radila Paulina Gjerašik.

- Živjeli su kao par. Oslovljavala ga je sa ‘Pjotre’. Držali su se za ruke. Prije nekoliko mjeseci obrijao joj je glavu da je drugi momci ne bi gledali. On je za nju bio Bog - rekao je drugi mještanin Černika.

Jedna od Paulininih radnih koleginica rekla je da ju je prijavila socijalnoj službi nakon što je vidjela uznemirujuće poruke koje je slala svom ocu.

Trenutno se radi obdukcija posmrtnih ostataka novorođenčadi. Policija pretresa kuću u kojoj su živjeli Pjotr i Paulina Gjerašik.

banjaluka.net

Tagovi: