Teodosić precrtan sa spiska Srbije

Miloš Teodosić, kako stvari stoje, neće nastupati za Srbiju ovog ljeta.

Kakva odluka - Srbija će na Evropsko prvenstvo otići bez kapitena Miloša Teodosića!

Selektor "orlova" Svetislav Pešić odlučio je da precrta Teodosića sa spiska za predstojeće obaveze nacionalnog tima, nezvanično saznaje "Mozzartsport".

Kako se navodi, Pešić se odlučio na iznenađujući odluku i da se u ranoj fazi priprema zahvali Milošu Teodosiću. To je prvi put u njegovoj karijeri da je precrtan sa spiska reprezentacije, nakon 15 godina u A timu.

Teodosić nije nastupao na prvenstvima Evrope 2013. i 2017. zbog povreda, kao i na posljednjem Mundobasketu u Kini 2019. godine iz istog razloga. Ipak, uvijek je bio na raspolaganju selektorima, kada god bi bio zdrav, a nerijetko je ostajao uz tim i kada su ga povrede mučile.

Nije nikakva tajna da je Teodosić imao veliku važnost unutar svlačionice Srbije, ali kako sada stvari stoje, "orlovi" će nastaviti bez njega. Srbiju krajem avgusta očekuju dva meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske, kao i Eurobasket od 1. do 18. septembra.

Teodosić je u reprezentaciji Srbije osvojio srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2009, Svjetskom prvenstvu 2014. i Olimpijskim igrama 2016. godine.
mondo.ba

Tagovi: