Stefan Glavić osuđen za pokušaj ubistva, pa pušten na slobodu

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je nagodbu Stefana Glavića, optuženog za pokušaj ubistva komšije i Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, saznaje Srpskainfo.

Sud je tako Stefana Glavića osudio na jedinstvenu kaznu od tri godine i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Presuda je objavljena juče, nakon što je dva dana ranije u banjalučkom Okružnom sudu iznenada odgođeno izjašnjenje o krivici optuženog.

Presuda je pravosnažna i na nju nije dozvoljena žalba, a Glavić je juče u poslijepodnevnim časovima pušten iz pritvorske jedinice Kazneno popravnog zavoda Banjaluka na Tunjicama, navodi ovaj portal.

Stefan Glavić je tako priznao da je 9. januara ove godine vraćajući se sa slave pucao u komšiju Dejana Višekrunu u zaseoku Eraci u Ljubačevu, kod Banjaluke koji je pukom srećom ostao živ.

Glavić i Višekruna su noć prije došli kod zajedničkog prijatelja na proslavu krsne slave. Dok su bili u kući, između njih kako su ranije ispričali svjedoci navodno, nije bilo nikakvih tenzija i normalno su komunicirali.

Višekruna je prvi došao na slavu oko 21 čas i pio je rakiju, ali nije bio pijan. Oko ponoći je na slavu došao i Glavić koji je bio u prilično pijanom stanju, ali između njih nije bilo sukoba. Svi su se šalili i družili – ispričao je ranije izvor upućen u istragu.

Dodao je da je oko jedan čas iza ponoći Višekruna ustao i pozdravio se i rekao da ide kući. Odmah iza njega ustao je i Glavić i rekao da ide i on pošto je umoran.

Njih dvojica su se pozdravili i zagrljeni izašli iz kuće, zbog čega niko nije mogao ni pretpostaviti da bi se mogao desiti neki problem. Međutim, samo desetak minuta kasnije začula se galama, ali i pucnjava – pojasnio je izvor.

Svjedoci tvrde da su ih vidjeli kako se naguravaju na putu i da je u jednom trenutku Višekruna rekao „Pucaj, pucaj“.

Tada je Stefan podigao pištolj i u pravcu Dejana ispalio dva hica, dok se čulo da neko od svjedoka govori „ Ne, ne pucaj“. Jedan od očevidaca je pritrčao i uhvatio Stefana za ruku, a on je tom prilikom u vazduh ispalio više hitaca, a zatim je pištolj bacio u snijeg – rekao je pomenuti izvor.

Stefanu Glaviću se na teret stavljao pokušaj ubistva i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja. Naime, kako stoji u optužnici, on je pucao iz pištolja za koji nije imao dozvolu o držanju, kao ni oružni list.

Višekrunu je pogodio sa dva hica u grudi i lijevu nadlakticu, a nakon ranjavanja uz obilno krvarenje je pao na zemlju. Nakon svega, pozvao je policiju i rekao da je „ubio govedo”.

Stefanova majka je tokom saslušanja u policiji tvrdila da je on htio da zagrli Dejana da se pomire, ali da je Višekruna rekao da to mogu riješiti samo tučom.

srpskainfo.com

Tagovi: