Registracija poljoprivrednika do kraja godine

Centar za razvoj poljoprivrede i sela pozvao je poljoprivredne proizvođače i nosioce poljoprivrednih gazdinstava, koji nisu u bazi podataka, da se registruju do 31. decembra.

- Oni koji se ne budu registrovali neće imati mogućnost da apliciraju na javne pozive i ostvare pravo na podsticajna sredstva u narednoj godini za podršku poljoprivrednoj proizvodnji - kazali su iz ovog centra.

Centar za razvoj poljoprivrede i sela uspostavio je bazu podataka poljoprivrednih proizvođača radi praćenja promjena i kretanja na poljoprivrednim gazdinstvima i strateškog planiranja podrške poljoprivrednoj proizvodnji za svaku godinu.

- Zahvaljujući bazi podataka i redovnim ažuriranjem biće uveden red u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, onemogućene malverzacije i bespotrebno rasipanje budžetskih sredstava - dodali su iz centra.

Za registraciju je potrebna lična karta, dokaz o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava (APIF), posjedovni list za zemljište u vlasništvu i ugovor o zakupu zemljišta (ukoliko postoji). Registracija se vrši u prostorijama Centra za razvoj poljoprivrede i sela, na adresi Vojvode Momčila 10, 12 i 16, svakim radnim danom od osam do 15 časova. Sve dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na telefonske brojeve 051/433-623, 051/433-621 i 051/433-636.

(Glas Srpske)