Poznata doktorica izvršila samoubistvo

Doktorica Branka Pekić Semiz počinila je samoubistvo u prostorijama bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Ovaj slučaj prijavljen je policiji koja je obavila uviđaj i utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela i da se u ovom slučaju radi o samoubistvu, piše Srpskainfo.

Doktorica Pekić-Semiz bila je jedan od najvećih stručnjaka u pomenutoj bolnici, specijalista ginekologije i akušerstva-supspecijalista perinatologije koja je pomogla da na svijet dođe više od 2.500 beba.

- I posljednjeg dana u operacionoj sali uspješno je obavila porođaj carskim rezom. Još jedan novi život, život jedne djevojčice stigao je na ovaj svijet. Istog dana u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo trebala je da održi predavanje o reproduktivnom zdravlju žena - poručili su iz Bolnice "Srbija".

Dodali su da je ostavila neizbrisiv trag u srpskom narodu zajedno sa primarijusom doktorom Vladimirom Mehmedbašićem.

- U podrumskim prostorijama i pod kišom granata svakodnevno izlažući svoj život porađala je žene i donosila osmijeh i radost u mnoge domove u tim sumornim vremenima. U nehumanim uslovima i uz minimum sredstava bila je jedan od osnivača Odjeljenja ginekologije u tadašnoj bolnici Kasindo - poručili su iz bolnice.

Komemoracija je zakazana za danas u 11 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a sahrana u 14 časova na porodičnom groblju na Ilidži.

Na društvenim mrežama brojni prijatelji se opraštaju od doktorice za koju imaju samo riječi hvale.

 

mondo.ba

Tagovi: