Oteli mladića i tražili 200.000 evra, među uhapšenima maloljetnik

Pripadnici policije u Novom Sadu rasvijetili su otmicu osamnaestogodišnjeg mladića i uhapsili četvoricu osumnjičenih za to krivično djelo, potvrđeno je iz MUP-a Srbije.

Naime, jutros, oko 3.30 časova otmicu je prijavio otac otetog mladića, iz Sremske Kamenice, kome su otmičari tražili 200.000 evra, kako bi mu vratili sina.

Poslije intenzivne potrage na području grada, policija je, na Klisi, u gepeku automobila, pronašla nepovrijeđenog mladića i osumnjičene Novosađane M. R. (20), S. B. Đ. (20), G. B. (20) i jednog sedamnaestogodišnjaka.                      

M. R, S. B. Đ, i G. B. određeno je zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Novom Sadu, prenose Novosti.rs.

Osumnjičeni maloljetnik će biti priveden nadležnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.    

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić čestitao je pripadnicima PU Novi Sad na izvanredno izvedenoj akciji i istakao da je ovo još jedna potvrda da policija danonoćno čuva svoje građane i "da neće dozvoliti da bilo ko ugrožava život i budućnost naše dece".

Jasno stavljamo do znanja da ćemo se svakodnevno suprotstavljati i suzbijati svako ponašanje i aktivnost koji bi, na bilo koji način, mogli da ugroze bezbednost građana. Da za kriminalce u našoj zemlji nema mesta i da je srpska policija u potpunosti spremna da odgovori na sve složenije bezbednosne izazove, rizike i pretnje - poručio je Gašić.

nezavisne.com