Organizator međunarodne narko grupe: Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor Šmrku

Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje pritvora Admiru Arnautoviću zvanom Šmrk (40), osumnjičenom za međunarodnu trgovinu drogom, potvrđeno je Srpskainfo.

Tužilaštvo BiH označilo je Šmrka organizatorom međunarodne kriminalne grupe koja se bavila švercom kokaina, spida i marihuana iz prekookeanskih zemalja, EU i zemalja Zapadnog Balkana.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, te počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto – naveli su iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni Arnautović je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranjem novca, te krivično djelo nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda.

U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjiči, delujući kao organizator međunarodne organizovane grupe, duže vrijeme vršio krivična djela organizovanog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga kokain, spid i marihuana sa područja zemlja EU, Zapadnog Balkana,  kao i prekookeanskih zemlja, te nakon organizovanog i izvršenog krijumčarenja opojnu drogu skladištio i za veće ugovorene novčane iznose prodavao na ilegalnom narko-tržištu te na navedeni način sticao protivpravnu imovinsku korist u velikim iznosima – pojasnili su u Tužilaštvu BiH.

Odluku o pritvoru donijeće sudija za prethodni postupak Suda BiH.

srpskainfo.com