Opušak cigarete zapalio zgradu IRB-a u Banjoj Luci

Prema dostavljenom nalazu i mišljenju požar koji je 1. Maja izbio u Zgradi Investiciono razvojne banke je započeo u dijelu bašte ugostiteljskog objekta-picerije ''CORSO'', saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

- Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, od strane, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije, Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, Odeljenje za trasološka i  daktiloskopska vještačenja  i vođenje Nacionalnog AFIS registra, dostavljen je nalaz i mišljenje o uzroku požara koji se desio dana 1. maja oko 3 časa u zgradi ''Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske" - stomatološke ambulante ''Simić dent'' i ugostiteljskog objekta-picerije "CORSO" ", navedeno je u saopštenju.

Navode da se radi o tinjajućem požaru koji je nastao na način da je najvjerovatnije opušak cigarete zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće.

- Požar se razbuktao oko 3 časa i širio se vertikalno odozdo prema gore. Vještaci su isključili kao mogućnostnastanka požara kvar na elektroinstalacijama i dimljaku iz ugostiteljskog objekta-picerije ''CORSO'', koji vodi kroz prostorije ''Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske'' do vrha zgrade - saopšteno je iz tužilaštva.

 

nezavisne.com

Tagovi: