Novak u opasnosti, mogu li da ga izbace sa Vimbldona?

Hrvatski teniser Marin Čilić pozitivan je na virus korona, a prethodnih dana trenirao je sa trećim reketom svijeta Novakom Đokovićem koji bi zbog toga mogao da upadne u velike probleme.

Nekadašnji osvajač US Opena je prema pisanjima britanskog "Telegrafa" trenirao sa Novakom prošle nedjelje na terenima "Ol Ingland Klaba". Kako navodi pomenuti britanski medij Čilić je viđen sa Novakom na terenu prošlog četvrtka što znači da će sada i Nole vjerovatno morati da se testira.

- Pratimo upustva vlade Velike Britanije oko izolacije i potencijalnih infekcija bilo koje zarazne bolesti - poručili su sa Vimbldona.

Ukoliko srpski teniser bude pozitivan na virus korona mediji navode da će u nekim opcijama možda morati i da napusti turnir što znači da će biti spriječen da brani trofej. Đoković je u London došao sa namjerom da osvoji 21. gren slem trofej u karijeri, odnosno sedmi u prestonici Engleske.

Hrvatskog tenisera je u glavnom žrijebu zamjenio Nuno Borges, a Čilić je istakao da mu je jako žao što neće moći da nastupi na turniru čije je finale igrao 2017. godine. Čilić je bio na strani žrijeba Rafaela Nadala i trebao je da bude jedan od tenisera koji bi mogli dobro da namuče Španca na putu ka novom gren slem trofeju.

nezavisne.com