Napadnut automobil sa srpskim tablicama, policija ne reaguje (VIDEO)

 Na dan kada se u Vukovaru održala Kolona sjećanja, napadnuti su studenti koji su se pokraj Nuštra vozili u automobilu srpskih registracija.

Portal Novosti je objavio snimak na kom se vidi kako četvorica mladića izlaze iz automobila vukovarskih registarskih oznaka, viču i nasrću rukama i nogama na automobil somborske registracije, prenosi Jutarnji.hr.

Incident se dogodio 18. novembra oko 10 ujutro, na izlazu iz Nuštra. Novosti pišu da se sve dogodilo u prisustvu policije, ali napadači nisu dobili nikakvu prijavu.

Svjedok je za Novosti ispričao da je vozeći se u automobilu u koloni u suprotnoj traci vidio Audi vukovarskih registracija, iz kojeg su dvojica mladića virili sa zadnjeg sedišta. Naglo su promijenili smjer i ubacili se u drugu traku u kojoj je bio automobil iz Sombora.

Auto koji je išao u suprotnoj traci se morao pomaknuti na stajalište za autobus. Da nije, dogodio bi se frontalni sudar. Ubacili su se ispred mene, a iza vozila sa srpskim registarskim oznakama. Tad su počeli s gestikulacijom, trubljenjem i nabijanjem na to vozilo, dali su im do znanja da stanu. Onda sam shvatio da nešto nije kako treba, kako zbog dana koji se obilježavao tako i srpske registracije. Zato sam iz predostrožnosti upalio kameru na mobilnom. Tamo se vidi da su psovali, lupali na auto i otkinuli retrovizor. Na snimku se vidi i da jedan od njih nosi crnu majicu s grbom HOS-a - ispričao je očevidac.

Na snimku se vidi i policijski kombi, ali napadači su neometano ušli natrag u svoj auto i nastavili vožnju u suprotnom smjeru.

- Policijski kombi je bio pored, čak i jedan policijski auto, dva policajca su gledala u to. Napadači su sjeli u auto i otišli, a policajci stoje i gledaju. Nikome to ništa nije bilo čudno. Rekao sam policajcu da je nebitno ko sam ja i koje su tablice na mom autu, ali dozvoliti da neko nekoga tako brutalno napadne i da se ne reaguje na to, zaista je sramotno - ispričao je svjedok.

Napadnuti su rekli da su odustali od gonjenja i privatne tužbe jer se ne žele izlagati u javnosti.

nezavisne.com

Tagovi: