Na KiM mirno, Srbi se i dalje okupljaju ispred opštinskih zgrada

Na sjeveru Kosova i Metohije od jutros je mirno, noć je protekla bez incidenata, a Srbi se i dalje okupljaju ispred opštinskih zgrada u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, javlja reporter Tanjuga.

U opštinskim zgradama su i dalje pripadnici takozvane Kosovske policije, kao i specijalci, a između građana i njih su raspoređeni vojnici KFOR-a, koji nadgleda i glavne prilazne puteve na sjeveru, kako prema Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, tako i u blizini sjevernog dijela Kosovske Mitrovice.

U Leposaviću se ispred opštine održavaju Radničke sportske igre, dok se u Zvečanu svakodnevno održavaju razni performansi, koji ukazuju na nenormalan život stanovnika tog grada. Za danas je najavljen performans studenata.

Još uvijek nema najava da bi pripadnici takozvane Kosovske policije mogli da se povuku sa sjevera naše južne pokrajine.

Srbi protestuju mirno i zahtijevaju da se pripadnici specijalne policije takozvanog Kosova povuku iz opštinskih zgrada i čitave teritorije sjevernog dijela južne pokrajine, da novi albanski gradonačeknici ne ulaze u zgrade većinski srpskih opština, kao i da Radoš Petrović i Dušan Obrenović, uhapšeni prije sukoba građana i pripadnika KFOR-a, budu pušteni na slobodu.

nezavisne.com

Tagovi: