Marihuanu gajili pored kukuruza

U policijskoj akciji "Plantaža 2022" na području Dervente, odmah pored zasada kukuruza, pronađeno je i oduzeto ukupno 440 zelenih stabljika koje asociraju na indijsku konoplju, potvrdili su izvori "Nezavisnih novina".

- Da ih je vlasnik uspio do kraja uzgojiti i osušiti, njihova vrijednosti dostigla bi od 150.000 do 200.000 maraka - tvrde naši izvori.

Akciju su u utorak izveli pripadnici Policijske stanice Derventa, zajedno sa kolegama iz Sektora kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", pretreseno je više lokacija na području grada Derventa kod osoba koje se dovode u vezu sa dilovanjem droge.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa, pretreseni su kuća i pomoćni objekti Alena Lukića (52) iz ovog grada te su na njivi pronađene ove stabljike.

Istog dana pretresen je i Zoran Erić (41) kao i kuća i pomoćni objekti, takođe na području Dervente, te je zaplijenjeno 99 sjemenki koje asociraju na indijsku konoplju te mobilni telefon iPhone.

Takođe, pretreseni su kuća i pomoćni objekti Alena Gračankića (27) iz Dervente te je oduzeta providna vrećica u kojoj je bila materija koja asocira na marihuanu ukupne bruto mase od 4,18 grama.

Alen Lukić i Zoran Erić uhapšeni su zbog sumnje u proizvodnju, odnosno rasturanje droge. Erić je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu, dok je Lukić predat Okružnom javnom tužilaštvu Doboj.

Protiv Alena Gračankića sudu će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

U teglama sakriveno više od kg droge

Policija je u pretresu u Prijedoru pronašla dvije staklene tegle sa više od kilogram materije koja asocira na marihuanu.

Nakon što je 27. juna tokom kontrolisanja Prijedorčanina B.A. oduzeta materija koja asocira na mješavinu duvana i marihuane, ukupne bruto mase 28,5 grama te mrvilica, istog dana pretresen je stambeni objekat u Prijedoru koji on koristi.

- Tada su pronađene i oduzete dvije staklene posude sa materijom koja asocira na marihuanu ukupne bruto mase 1.326 grama i metalna drobilica - naveli su iz policije, dodajući da je osumnjičeni B.A. saslušan i protiv njega će Tužilaštvu biti dostavljen izvještaj.

 

 

nezavisne.com

Tagovi: