Lančani sudar 42 vozila: Automobili izgorjeli, desetine povrijeđenih (FOTO, VIDEO)

Više desetina osoba je povrijeđeno u sudaru pet kamiona i 37 automobila na auto-putu kod mjesta Herceghalom, u mađarskom okrugu Pešta, saopštila je policija u Budimpešti.

Nezgoda se dogodila danas oko 14.25 časova na 26 kilometaru dionice auto-puta, u traci koja vodi iz Budimpešte, prenose mađarski mediji.

 

 

Do sudara je vjerovatno zbog pješčane oluje. 

Autoput je zatvoren u oba smjera.

Video pogledajte OVDJE

Za sada nema zvaničnih uzroka nesreće, ali prema prvim izveštajima, na auto-putu je u trenutku sudara bila pješčana oluja koja je mogla značajno da smanji vidljivost.

Prema slikama sa lica mjesta, čak i kada je počela akcija spasavanja u okolini je bila velika prašina.

Iz policije saopštavaju da se nezgoda dogodila oko 14.25 časova, a u njoj je učestvovalo pet kamiona i 37 automobila, piše News.ro.

Prema preliminarnim podacima, u udesu je izgorelo 19 vozila, a povređeno je ukupno 36 osoba, od kojih je jedna zadobila povrede opasne po život, a 13 osoba je zadobilo teške tjelesne povrede.

Kako javlja M1 News, na lice mesta stiglo je deset vozila hitne pomoći i tri spasilačka helikoptera.

Prema prvim informacijama, trenutno je na liječenju 25-30 povrijeđenih, ali to još nisu konačne brojke, nekoliko vozila se zapalilo. Trenutno je uviđaj povrijeđenih još u toku, za sada je prva povratna informacija bila da je oko polovina povrijeđenih teže, a druga polovina lakše povrijeđenih, po završetku intervencija na licu mjesta moći će da saopštavaju tačno koliko ih ima i koje su povrede zadobili. Zbog velikog broja povrijeđenih, prevozićemo ih u nekoliko bolnica kako bismo uz pomoć spasilačkih helikoptera vrlo brzo mogli da smjestimo teže povređene u udaljenije bolnice. Planiranje ovoga se odvija uporedo sa zbrinjavanjem na licu mjesta - rekao je portparol Nacionalne službe hitne pomoći Pal Đerfi za Hirado.

nezavisne.com

 

 

Tagovi: