Hoće li Dukić prepustiti Pavloviću „Boksit“?

Dugogodišnji suvlasnik i prvi čovjek kompanije „Boksit“ iz Milića Rajko Dukić tvrdi da nije pratio ništa u vezi jučerašnjeg trgovanja na Banjalučkoj berzi, gdje je vlasnik firme „Pavgord“ iz Foče Gordan Pavlović kupio oko 30 odsto akcija „Boksita“.

Dukić kaže za CAPITAL da ne može da komentariše ništa u vezi s tim, ističući da čeka da se neke stvari smire i srede.

Na pitanje da li razmišlja da proda svoje akcije i povuče se sa čela kompanije u kojoj je proveo cijeli radni vijek, Dukić kaže: – „Ne razmišljam, evo pijem kafu i razmišljam šta ću sada preko vikenda. Možda odem do Zlatibora“.

Tvrdi da nije pratio ništa u vezi prodaje i da nije ništa ni pročitao u vezi s tim.

„Ne pratim berzu, imam pametnijeg posla. Zovite onog ko je kupio i ko je prodao. Ja ne znam ko je prodao, ali zna se valjda ko je kupio, pa njih zovite. Uostalom, akcije „Boksita“ su 20 godina na berzi i može ih kupiti ko hoće. Zašto bih ja komentarisao šta neko radi? Ne pratim berzu, čak sam mislio da više ne postoji Banjalučka berza“, kaže Dukić za naš portal.

Na pitanje da li se plaši da će „Pavgord“ preuzeti kompaniju „Boksit“, jer je Gordan Pavlović juče rekao za CAPITAL da će ići na kupovinu 100 odsto akcija ako bude u prilici, Dukić kaže da je to njegovo pravo.

„Zašto bih se plašio? Ja 57 godina radim i 80 godina živim, prošlo je mnogo straha, ne plašim se ničega, samo boga. Zašto bih ja sada brinuo brigu. Ja sam dobio od ove Republike sve što se moglo dobiti, odlikovanja duhovna, svjetovna, brojne nagrade za sve što sam napravio. Ostaje nešto vidljivo iza mene, ostaju knjige itd“, kaže Dukić.

On potvrđuje našu konstataciju da je sinonim za kompaniju „Boksit“, ali ističe da je isto tako nekima i problem.

„Novo je doba nastalo. Vidite šta se radi na globalnom nivou. Došlo je ono Andrićevo vrijeme kad pametni zaćute, budale progovore, a fukare se obogate. Ja nisam u toj priči“, kaže Dukić.

Kazao je da njegova saradnja sa ljudima u „Alumini“, čiji je vlasnik nedavno postao Gordan Pavlović, nije nikad bila bolja od kako postoji fabrika.

„Ovo je 23 garnitura u fabrici. Vlada vrlo dobro razumijevanje, uvažavanje. Mi iz „Boksita“ s njima apsolutno nijedan problemčić nismo imali u odnosu na prethodnike gdje sam imao stotinu problema. Pljačkali su me, zamajavali, varali, otimali itd. Sa ovim ljudima ja nemam nikakav problem i ako su uzeli akcije, ja im želim svako dobro“, poručuje Dukić.

On kaže da problem koji fabrika može imati, čega se kako kaže jedino boji, jeste da tržište Evrope polako posustaje.

CAPITAL.ba

Tagovi: