Grad Banja Luka diže milionski kredit zbog “Srpska open-a”

Grad Banja Luka planira da se kreditno zaduži sa 25 miliona KM, a najveći dio novca, 15 miliona KM će otići na izgradnju multifunkcionalne sportske dvorane kod parka Mladen Stojanović.

U pitanju je lokacija na kojoj je već počela izgradnja sportskog terena za potrebe teniskog turnira “Srpska open”, koji treba vremenom da se pretvori u multifunkcionalnu dvoranu.

Odluka o kreditnom zaduženju će se naći na idućem zasjedanju Skupštine grada Banja Luka koje je zakazano za 16. februar.

Time će Grada Banja Luka svoje dosadašnje ulaganje u ovaj projekat povećati sa do sada najavljenih pet miliona KM na 15 miliona KM.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je kazao da je ova odluka donesena na posljednjoj sjednici organizacionog odbora turnira “Srpska open”.

Jedna strana turnira obuhvata troškove organizacije, a druga troškove koji se odnose na infrastrukturu. Za infrastrkturu je potreban 21 milion KM, a najveći dio novca treba za dvoranu. Pošto će grad Banja Luka po završetku turnira dobiti sportsku dvoranu na upravljanje odlučeno je da grada treba participirati više u ulaganjima. Zato idemo sa kreditom kako bi obezbijedili 15 miliona KM za dvoranu - kazao je Stanivuković.

U seriji tekstova koje je objavio portal CAPITAL ukazivali smo da realizaciju ovog projekta prati niz neregularnosti.

Posljednji možete pročitati OVDJE. 

Jedna od njih je da se gradnja na ovoj lokaciji donedavno odvijala bez građevinske dozvole, jer su radovi počeli početkom novembra prošle godine. Tek nedavno je izdata građevinska dozvola za pripremne radove.

CAPITAL.ba