Dodik: Đajić je humanista i patriota

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da direktor UKC-a RS i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić ima njegovu podršku za sve što je uradio i radi.

- Njegova stručnost i predan rad da se unaprijede zdravstvene usluge na UKC-u dokaz su da se radi o humanisti i patrioti koji voli svoj narod i našu republiku - napisao je Dodik na Tviteru.

On je istakao da je Đajić, zajedno sa svim medicinskim radnicima, uradio veliki posao za vrijeme pandemije virusa korona, kada su dnevno na UKC liječene stotine građana i kada je najveći teret bio upravo na ljekarima i medicinskim radnicima, koji su neumorno radili.

Dodik je naglasio da je Đajić i kao predsjednik banjalučkpg Gradskog odbora SNSD-a uradio dosta na jačanju stranke u Banjaluci, što, kako je naveo, vodi SNSD jednu veliku izbornu pobjedu.

Povod za ovu izjavu je jučerašnja posjeta autobusa s natpisom "Ko to tamo krade" i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića UKC-u. 

Stanivuković, koji je i predsjednik Gradskog odbora PDP-a tvrdi da je Đajić za nekoliko mjeseci potrošio na razne manifestacije, kako je naveo, "oko milion KM", te pozvao nadležno tužilaštvo da ove navode istraži.

Đajić je rekao da je Stanivuković iznio lažne optužbe na njegov račun za trošenje javnih sredstava, kao i da je neshvatljivo da "mitinguje ispred ustanove u kojoj se ljekari bore za živote ljudi".

mondo.ba

Tagovi: