Dodik: Bilo bi dobro da Njemačka počne dijalog sa nama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi bilo dobro da Njemačka prestane s negiranjem srpskih prava u BiH i da počne dijalog sa srpskim zvaničnicima, a ne da im presuđuje bez argumenata, slušajući svog lažnog, nikad prihvaćenog Kristijana Šmita.

Vidim da /ministar spoljnih poslova Njemačke/ Analena Berbok dolazi u BiH da ponovo prosipa svoje frustracije o secesiji, priča o reformama i vladavini prava, a onda nam pošalje i podržava lažnog Šmita i pokaže da ovđe nama ni `p` od vladavine prava - istakao je Dodik.

Prema njefovim riječima, Njemačka je okupirala BiH svojom politikom, ali ne može da okupira Srbe u Srpskoj.


Stav Srpske je uvijek bio jasan - da smo za evropski put, ali s našim jasnim ustavnim nadležnostima. I ne postoje planovi za secesiju. Ako nekad i dođe do odluke o nezavisnosti, ona će biti rezultat đelovanja lažnog visokog predstavnika Šmita, koji pokušava da uruši Republiku Srpsku i kojeg podržava Berbokova - poručio je Dodik.

On je na društvenoj mreži "Iks" podsjetio da Njemačku potresa afera u vezi sa planovima da se njihovim raketama gađa Krimski most.

Poznato je da su krenuli s pričom o slanju šljemova i gaća, a završili s raketama kojima bi bila gađana Rusija. Niko više ne vjeruje ni Berbokovoj ni u njemačke dobre namjere. Berbokova kakve god da pošalje poruke za BiH, one su istrošene i bez smisla. Može i dalje da priča negativno o Republici Srpskoj i Dodiku, ali to neće promijeniti činjenicu da je njena vlada na istorijskom minimumu podrške u Njemačkoj, opet sve to zahvaljujuć i njenoj lošoj politici - naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, Berbokova je danas u BiH da se lažno predstavi kao neko ko pomaže, a u suštini želi da pribavi poene na već donesenu odluku da se BiH da pregovarački status bez datuma otpočinjanja istih.

To ništa ne znači bez datuma, a partneri u vlasti na nivou BiH su se usaglasili da to okvalifikuju kao ništa. A mogla bi biti korisna. Recimo da povede lažnog Šmita kući da uživa u svojim penzionerskim danima, a ne da nas z…. zamlaćuje - naveo je Dodik.

Berbokova, koja danas boravi u BiH, iskazala je "odlučno suprotstavljanje svim onima koji svojim fantazijama o otcjepljenju BiH postavljaju prepreke na putu ka EU i dovode u pitanje evropske vrijednosti", saopšteno je iz Ambasade Njemačke u BiH.

glassrpske.com

Tagovi: