Danilo što prije treba našu pomoć i transplantaciju koštane srži

Dječak Danilo Šuković, koji u martu puni 15 godina, treba pomoć dobrih ljudi za liječenje u Bolonji gdje se nalazi zbog Hočkinove bolesti, odnosno tumora limfnih žlijezda od koje je obolio 2020. godine.

Živi u Novom Sadu, a majka mu je iz Banje Luke. Otac mu je bio pripadnik Žandarmerije Srbije i poginuo je na radnom zadatku 2010. godine.

Kako je za Srpskainfo rečeno u dječakovoj porodici, on je liječen dvije godine u Srbiji.

Nakon svih opcija koje smo iscrpili, prebačen je za Bolonju gdje se tretno nalazi sa majkom. Doktori su rekli da je potrebno da uradi tri doze terapije koje koštaju po 17.000 evra i da zatim ide transplantacija koštane srži. Te tarapije i transplantacija otprilike bi koštale 240.000 evra – rekli su nam.

Za prognoze je još rano. Danilo je u Bolonju otišao prošlo ponedjeljak i cijele sedmice je radio preglede, nalaze, skenere, CT…

Tokom ove sedmice treba da se utvrdi kakvo je njegovo stanje, koliko vremena će trebati za terapiju, da li će ih primiti sve odjednom.

Kažu da se ovih dana osjeća dobro, mada je imao problema sa temperaturom, ali to je sanirano.

Osim toga, za Danilovo liječenje moguće su uplate iz BiH na račun UniCredit Banke 3383502273752744 i Atos banke 5672412700045303. Za uplate iz inostranstva paypal@humanitas.ba

Kako su nam rekli iz njegove porodice, prvi odlazak u Bolonju, odnosno prvu terapiju platilo je humanitarno udruženje “Žandarm” iz Beograda.

Oni su donirali dva miliona dinara, koliko košta prva terapija.

 

 

srpskainfo.com