Dani Fudbala RS u Banjoj Luci: Marković najbolji, povelja Mihajloviću

Bojanu Markoviću iz Fudbalskog kluba Laktaši pripalo je priznanje za najboljeg fudbalera koje nosi ime legendarnog Velimira Sombolca, a Zlatna povelja "Miljan Miljanić" posthumno je dodijeljena proslavljenom srpskom fudbaleru, reprezentativcu i selektoru Siniši Mihajloviću, odlučio je žiri manifestacije "Dan fudbala Republike Srpske", koja je održana juče u Banjoj Luci.

Marković je rekao da ga priznanje motiviše te da će nastojati da ga u narednom periodu opravda, dok je nagradu za Sinišu Mihajlovića, koji je u decembru izgubio životnu bitku sa teškom bolešću, preuzeo njegov brat Dražen.

- Republika Srpska je još jednom pokazala i dokazala koliko voli, ceni i poštuje Sinišu. Drugi put sam u Banskom dvoru da primim nagradu koja nosi ime po vizionaru kakav je bio i moj brat. Kada je Siniša 2012. imenovan za selektora, napravio je rez i odrekao se iskusnih igrača te pozvao golobrade momke, čime je utemeljio put sadašnjoj selekciji, koja je dva puta nastupila na Svjetskom prvenstvu i nadam se da će zaigrati na dugo očekivanom Evropskom prvenstvu. Hvala vam što negujete ime Siniše Mihajlovića - naveo je Dražen Mihajlović.

Odlikovanje Ambasador fudbala "Mihajlo Andrejević Andrejka" dobio je legendarni srpski golman Ivan Ćurković, a priznanje "Dr Milan Jelić" za životno djelo Ranko Cvijić, jedan od osnivača Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Enver Kulašin iz banjolučkog Borca je najperspektivniji fudbaler i na manifestaciji je dobio priznanje "Srđan Kačar", dok je Vladimir Ilić iz FK Krupa proglašen za najboljeg trenera i nagrađen je priznanjem "Ilija Miljuš".

Najbolji fudbalski radnik, koji je dobio priznanje "Ilija Pantelić" je Miroslav Kršić iz dobojske Sloge, a najbolji sudija Damir Lazić iz Brčkog, koji je dobio priznanje "Ratko Kragulj".

Nagradu za popularizaciju i međunarodnu afirmaciju fudbala i Republike Srpske dobio je Zoran Avramović.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u telegramu je čestitao Fudbalskom savezu Srpske organizaciju ovog događaja, a dobitnicima nagrada poželio prosperitet i mnogo uspjeha.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Alen Šeranić istakao je da će Vlada nastaviti da podržava razvoj fudbala na ovim prostorima u svim aspektima.

Ministarka porodice, omladine i sporta Srpske Selma Čabrić obećala je da će resorno ministarstvo i u narednom periodu biti od pomoći fudbalskim radnicima koji dobro rade.

- Cilj je i animirati djecu da se što više bave sportom, da budu fizički aktivna i pravilno se razvijaju - rekla je Čabrićeva.

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković je Zlatnu plaketu za doprinos razvoju fudbala namijenjenu nedavno preminulom Zoranu Vujatu predao njegovom sinu Nikoli navodeći da je manifestacija koju organizuju Fudbalski savez RS i "Sportski žurnal" ponovo bila na visokom nivou s ciljem da se podrže najbolji.

Ali i da se uvijek sjećamo svih ljudi koji su nešto dali fudbalu - dodao je Zeljković i rekao da fudbal u Srpskoj ide u dobrom pravcu te da će Savez nastaviti da radi na izgradnji i razvoju fudbalske infrastrukture.

nezavisne.com

Tagovi: