Da li se Džoni Dep vraća u "Pirate s Kariba"

Budućnost Džonija Depa u franšizi Pirati sa Kariba je još uvijek u vazduhu, otkrio je direktor Diznija.

Glumac, koji trenutno tuži bivšu suprugu Amber Herd za klevetu, igrao je kapetana Džeka Speroua u prvih pet nastavaka voljenog filma, debitujući u filmu Prokletstvo crnog bisera 2003. godine.

Izvršna direktorka Diznijeve produkcije Tina Njuman dala je svoje svjedočenje krajem nedjelje, u unaprijed snimljenom videu, i bila je upitana da li će se 58-godišnjak vratiti za predstojeći nastavak, koji je trenutno u izradi.

Na pitanje da li postoje planovi da se Dep pojavi u Piratima sa Kariba 6, ona je odgovorila: "Ne znam na ovaj ili onaj način, njihova odluka ne spada u moje poslovne obaveze".

Njuman je potvrdila da je projekat u razvoju, ali nije mogla da ponudi više informacija o nastavku.

Izvršna direktorka je takođe bila upitana da li je znala da je bilo koji donosilac odluka u korporaciji ikada rekao da ne razmatraju Depa za moguće uloge zbog Herdovog dela iz 2018. - rekla je "ne" prije nego što je okončana njena izjava.

Ranije ove nedjelje, holivudski producent Džeri Brukhajmer je, čini se, odbacio glumčev povratak u franšizu, i otkrio da su umjesto toga okrenuli ka Margo Robi.

Dep je debitovao kao kapetan Džek Sperou u Piratima sa Kariba: Prokletstvo crnog bisera, 2003. godine, a potom je ponovio svoju ulogu u nastavcima Škrinja mrtvaca (2006), Na kraju svijeta (2007) Na čudnim plimama (2011) i Salazarova osveta (2017).

Navodno je franšiza ostvarila zaradu od 4,5 milijardi dolara širom svijeta, a navodi se da je Dep za to vrijeme zaradio 300 miliona dolara.

nezavisne.com