Bokserski spektakl: Banja Luka spremna za "Zlatnu rukavicu"

Sport viteštva, samokontrole, hrabrih, boks kao vještina koja neprestano dijeli lekcije života uvijek je u modi i sportsko bojno polje u kome se mladi dokazuju i trasiraju put ka naslovu šampiona.

"Omladinska zlatna rukavica", tradicionalni turnir upravo je mjesto na kome se kale i izdvajaju mladi asovi koji obećavaju blistavu budućnost na seniorskoj i profi sceni.

Smotra mladih snaga boksa kako sa regionalne tako i svjetske scene očekuje nas od 24. do 26. februara 2023. u Banjoj Luci. U organizaciji Bokserskog saveza Republike Srpske, BK Slavija, uz podršku BS Srbije u dvorani "Centar" boriće se mladi pregaoci plemenite vještine za prestižni šampionski pehar.

U gradu evropskog šampiona Marijana Beneša, olimpijskog prvaka Antona Josipovića, gradu koji je uvijek gajio posebnu emociju prema boksu i njenim akterima gledaćemo u magičnom četverouglu omladnike i omladince koji ćine okosnice mladih reprezentacija i budućnost boksa u zemljama iz kojih dolaze.

- Očekuje se izuzetno jak turnir koji će obilovati kvalitetnim mečevima i žestokom konkurencijom, posebno jer većina takmičara će u Banju Luku stići sa priprema za sezonu koja je u povoju. Takmičenje će za srpske reprezentativce ujedno biti i izborno za Evropsko omladinsko prvenstvo koje je na programu krajem aprila u Jermeniji. Prije odlaska na šampionat Starog kontinenta imaćemo još jednu provjeru forme u Budvi, na takmičenju Jadranski biser koji će po selekcijama koje su prijavljene na ovo takmičenje, biti nezvanično prvenstvo svijeta u malom, jer ćemo na djelu videti i najjače škole boksa, Kubance i Ruse. Naši momci vrijedno rade, svakodnevno su u salama, posvećeni su zadatku koji je ispred njih postavljen i verujem da ćemo se sa svih takmičenja donijeti medalje - rekao je selektor muške omladinske reprezentacije Srbije Nebojša Čurović.

Svi mečevi "Omladinske zlatne rukavice" Banja Luka 2023. biće prenošeni uživo na TV Arena Fight.

unaworld.com