Bjelica dvocifren u sjajnoj trojkaškoj noći Golden Stejta

"Uživam svaki dan, jer sam konačno našao mesto gde se osećam ugodno i srećno", rečenica je Nemanje Bjelice koja je privukla veliku pažnju posle trijumfa njegovog Golden Stejta nad Orlandom rezultatom 126:95.

Možda Srbin nema neku veću minutažu kao što je imao u Sakramentu ili Majamiju, ali ono što dobije od Stiva Kera kada su u pitanju Voriorsi i te kako iskoristi. Protiv Medžika je igrao 11 minuta i ubacio je deset poena, uz dvije pogođene trojke iz tri pokušaja.

Upravo su trojke bile zaštitni znak Golden Stejta, ubacili su ih 20 i imali 50 odsto preciznog šuta za tri. Izdvojili su se Endrju Vigins koji je pogodio čak osam puta, što mu je rekord karijere. Prethodno je bio sedam koje je "spakovao" Kingsima u januaru prošle godine.

Stefon Kari je jednu trojku pogodio sa pola terena, onu na kraju prve dionice, a ubacio ih je ukupno četiri od pet pokušaja. Poluvrijeme je završio sa 19 poena, dok je na kraju sakupio 31 i osam asistencija.

Voriorsi su ovim trijumfom zaboravili na dva prethodna kiksa, protiv Finiksa i San Antonija, i sada su ponovo na prvom mjestu zapadne Konferencije sa skorom 20-4 koliko imaju i Sansi.

Vigins je sa 28 poena pratio Karija na terenu, dok je, pored Bjelice, jedino još Džordan Pul sa 12 poena bio dvocifren. Uz sedam skokova i asistencija koje je takođe dodao. S druge strane, Haris je imao 17, Hempton 16, Vagner 15, a Karter 14 poena i 12 skokova kod Orlanda.

Pored Bjelice i Jokića, koji je ostvario novi tripl-dabl, na terenu je u noći između ponedjeljka i utorka bio i Aleksej Pokuševski čija Oklahoma je sa 114:103 dobila Detroit.

Pokuševski je na terenu proveo 12 minuta i imao je učinak od dva poena i šest skokova. Aleksander je sa 30 bio najefikasniji, dok je 28 dodao Dort. I Kaningem je kod Denvera imao takođe 28 poena, a pratio ga je Grant sa 20,

(Telegraf)

Tagovi: