Anćelotiju treba napadač, hoće li Vlahović u Real?

Fudbaler Juventusa i srpski reprezentativac Dušan Vlahović ovih dana se u italijanskoj štampi često spominje kao neko ko bi mogao na ljeto da napusti torinski klub, a iako se dosad najviše pisalo da bi Čelsi mogao da ga angažuje, možda i Mančester junajted, "sezona lova na novog špica" - upravo je proglašena u Real Madridu.

Naime, trener Reala Karlo Anćeloti izjavio je da madridskom klub potreban napadač koji može da postiže golove i da se dobro poveže sa timom, prenosi Asošijejted pres.

Francuski špic Karim Benzema odlučio je juče da napusti Real, a najverovatnije će karijeru da nastavi u Saudijskoj Arabiji. Madridski klub u narednoj sezoni ne računa na Marka Asensija, Edeza Azara i Marijana Dijasa.

Moramo da djelujemo, ali nećemo da žurimo. Imamo vremena, pošto tražimo napadača koji može da postiže golove i da se dobro poveže sa timom - rekao je Anćeloti.

Italijanski stručnjak je naglasio da klub želi profil napadača koji može dobro da se poveže sa Vinisijusom Žuniorom i Rodrigom.

Trenutno imamo samo dvojicu napadača, ali uopšte nisam zabrinut. Imamo dovoljno vremena da riješimo taj problem. Pobjeđuje se i bez napadača. Veća je vjerovatnoća da će napadač postići gol, ali ono što pravi razliku je kada tim igra čvrsto, kompaktno, timski - istakao je Anćeloti.

AP podsjeća da je Real zainteresovan za napadača Totenhema Harija Kejna, kao i za fudbalera Borusije Džuda Belingema, mada ne treba zaboraviti ranije praćenje Vlahovića, dok je "rešetao mreže" u dresu Fiorentine.

Real je ove sezone osvojio evropski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo i Kup kralja, dok je u La Ligi zauzeo drugo mjesto iza Barselone.

nezavisne.com

Tagovi: